ÎN CASEROLĂ, ÎNTRE 15 ŞI 19 MARTIE

vineri, 13 martie, 2009 la 4:29 pm

Nu ştiu dacă voi v-aţi făcut pînă acum vreodată lista de cumpărături pe baza preview-urilor mele de vineri, dar mă bucur că, din ce în ce mai des, cîţiva dintre cititori mă anunţă că au decis să încerce cîte ceva din gătelile de pe-aici. Pentru săptămîna viitoare, încă patru propuneri cu foto şi o a cincea fără, întrucît mai are destulă treabă pe aragaz. Aşadar, începînd de duminică:

LIMBĂ LA TIGAIE

  • Pentru două porţii: Vreo 200 de grame de limbă de vacă, o legătură de ceapă verde, una de usturoi, un sfert de ardei gras roşu, un pahar din zeama în care a fiert limba, un pahar mic de vin alb, măghiran, salvie, mentă, sare şi piper. Opţional, mălai pentru mămăligă.TARTĂ CU BRÎNZĂ ŞI ANANAS

  • Pentru 6 porţii: O foaie de aluat pentru foietaj, 500 de grame de brînză proaspătă de vaci, un ananas mic, curăţat de coajă, 100 de grame de caş dulce, 100 ml. de smîntînă, două ouă, o legătură de ceapă verde, o legătură mică de mărar, două linguriţe de fructe (seminţe) de fenicul (de la farmacie), sare, ulei.

SALATĂ DE LEURDĂ ŞI LOBODĂ

  • Pentru o porţie mare: patru legături de leurdă proaspătă, două legături mici de lobodă roşie, un sfert de ardei iute (opţional), ulei de măsline, oţet balsamic, sucul de la o jumătate de lămîie, sare.

CREIER PANE

  • Pentru două porţii: 500 de grame de creier de porc proaspăt, întreg, făină, două ouă, pesmet, sare, ulei. Pentru garnitură: patru ciuperci mari, de crescătorie, două roşii, jumătate de castravete de seră.