SĂPTĂMÎNA VIITOARE, ÎN CASEROLĂ

vineri, 3 aprilie, 2009 la 2:59 pm

De data asta n-am mai făcut piaţa. După cîteva ture săptămînale consecutive, constat că în congelator nu prea mai e loc de „resturi” din săptămînile trecute, aşa că am decis să mă mişc în funcţie de ele. Săptămîna asta e un fel de periplu internaţional, printre propunerile „de suflet” ale cîtorva bucătari străini din restaurante bucureştene „haute cuisine”. Ne ajută „Secrete de chef – Ca la carte”, o colecţie care chiar asta conţine: 25 de bucătari şi cîteva dintre reţetele lor favorite. Vom vorbi pe îndelete săptămîna viitoare, despre fiecare în parte.

VITELLO TONNATO

  • Respectînd în mare parte regulile lui Bernd Kirsch, de la Radisson Sas, exceptînd faptul că varianta lui conţine antricot. Viţel la cuptor, în sos rece, de ton. Pentru patru porţii: muşchi de viţel – 400 g, o cutie de ton (file) în ulei, patru file-uri de anşoa, cîteva măsline, vin alb, zeamă de lămîie, patru gălbenuşuri sare, piper, rozmarin, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline, capere.


SPANAC CU BRÎNZĂ DE VACI ŞI DE CAPRĂ

  • Adică un pas lateral de la „Pannerwala Saag”, specialitatea lui Amarhit Sidhu, Executive Chef-ul de la Barka Saffron. Pentru trei porţii: o jumătate de kilogram de spanac, două cepe mari, o căpăţînă de usturoi, o bucată d eghimbir proaspăt, 500 ml smîntînă lichidă, cardamom, chimen, şofran, zahăr, ardei iute, ulei de floarea soarelui, 200 g brînză de vaci şi 300 de capră


TAGLIATELLE CU ŞTEVIE ŞI SOS DE ANŞOA

  • Pentru o persoană: 200 de grame tagliatelle, patru fileuri de anşoa, trei căţei de usturoi, o legătură de ştevie, ulei de măsline, ardei iute.


RULADĂ HUNYAD

  • Cu mici derogări de la propunerea lui Iosif Balazs, de la „Floare de soare”. Pentru patru porţii: un piept de pui întreg, 100 g de orez, o jumătate de cutie mică de mazăre, un sfert de cutie de boabe de porumb, o jumătate de ardei gras, cîteva frunze de ştevie, susan, un ou, o clătită mare.