PRÎNZUL DIN CASEROLĂ: 3/5 PENTRU SĂPTĂMÎNA VIITOARE

vineri, 27 februarie, 2009 la 6:45 pm

Aşa cum promiteam, vinerea vom publica preview-uri şi liste de ingrediente pentru propunerile caserolei din săptămîna următoare. De data asta, doar trei. Că, deh, orice proces de reorganizare e mai lent, mai ales cînd mai ai şi alte lucruri de făcut. Aşadar:

PUI NĂRĂVIT LA IERBURI ŞI SPARANGHEL

  • Pentru 5-6 porţii: un pui întreg (în postură de fluture, despre care vom vorbi la momentul oportun), o legătură de sparanghel, zeamă de carne de pui şi o grădină întreagă: pătrunjel, mărar, busuioc, măghiran, ardei iute proaspăt, zeamă de lămîie, boia de ardei, coajă de lămîie, sare piper. Cînd vom detalia, vom avea şi poză cu toată grădina din mojar.

CREMĂ DE CIUPERCI

  • Ar fi prima „ciorbă” pe care o propunem în caserolă, nici vorbă de accidente la transport pentru că zeama noastră e groasă şi vărtoasă. Pentru două porţii, vorbim despre o jumătate de kilogram de ciuperci de crescătorie, un morcov mare, un pahar de smîntînă, unul de zeamă de carne de pui, sare, piper, pătrunjel.

BURGERI DE PUI

  • Fast food să fie dacă uneori o cer poftele vinovate, dar măcar într-al nostru ştim ce punem. Adică pentru două porţii: carne tocată de pui – 300 g, usturoi – doi căţei, cimbru, pătrunjel tocat, sos de soia, sos Worchestershire, sare, piper, două linguri de ketchup şi două de muştar, felii de castravete, de roşie şi, eventual, de ceapă. Şi musai o lipie ceva mai înaltă, că de chifle expandate ne-am cam plictisit.