Taste Learners – logo şi status update

luni, 24 martie, 2014 la 8:35 pm

Acum vreo trei săptămâni vă povesteam pentru prima oară despre Taste Learners. Să ştiţi că în primă fază am cochetat cu „Signature” pentru că e un cuvânt destul de preţios în lumea bucătăriei şi este legat indisolubl de creativitate şi farfurii unice, adică o parte importantă a ceea ce va reprezenta şi „Taste Learners”. Dar pentru că au joncţionat nişte zodii („signature” spunea doar pe jumătate ce trebuia să spună, domeniul signature nu e valabil sub nicio variantă, adică nici măcar .re etc.) şi pentru că Mind Learners inspiră şi respiră în proximitate, mi-am dat seama că răspunsul era mult mai aproape şi mult mai bun decât ceea ce alesesem şi trebuia să abandonez.

În cele trei săptămâni de la anunţarea intenţiilor mele „româneşti” din viitorul foarte apropiat, au apărut câteva noutăţi pe care cred eu că e bine să vi le semnalez.

taste learners logo

Avem un logo. Definitiv pentru anul ăsta cel puţin :) S-a născut greu, e făcut integral de mine şi probabil că s-ar fi născut şi mai greu şi mai malformat dacă nu m-aş fi bucurat de feedback sincer şi sugestii clare de la Alis, Corina Băcanu, Răzvan Diaconu, Cetin, Andrei Crivăţ, Anca Bundaru, Andrei Cismaru, Tudor Galoş, Bogdana Dobre, Oltea Zambori, Ruxandra Predescu, Dragoş Mone, Mădălina Uceanu, Ciprian Alexei, Răzvan Dragoş, Răzvan Baciu, Mihai Dragomirescu. Le foarte mulţumesc tuturor şi mă bucur că m-am oprit cu încercările la ceea ce-mi trebuia de fapt: un logo curat, decent, în care nimic nu e pus întâmplător şi cu o linie vizuală cât de cât expresivă, puţin jucăuşă. Asta nu înseamnă că nu primesc feedback şi mai departe, comentariile vă sunt deschise şi abia aştept să adun sugestii pentru varianta viitoare.

Avem cursuri şi ateliere concepute şi explicate, programate şi împachetate. Sunt până acum vreo zece teme de curs pe care le-am detaliat şi încă vreo douăzeci în aşteptare. Deocamdată nu vi le enumăr, dar pot să vă spun că alegerile mele sunt bazate pe ceea ce ştiu sigur că vreţi să aflaţi de la astfel de ateliere şi că fiecare conţine, în afară de tehnici esenţiale şi cunoştinţe despre anumite ingrediente sau clase de preparate, între zece şi douăzeci de preparate pe care le vom realiza împreună.  

Am reuşit să aranjez un calendar care cuprinde lunile mai şi iunie, primele două săptămâni din iulie şi ultimele două din august. Sunt, în majoritate, ateliere de patru ore şi două cursuri întinse pe două zile consecutive, programate în general la sfârşit de săptămână, dar adaptabile şi pentru seri din zilele de lucru. În funcţie de răspunsurile voastre după ce vom publica programarea şi formula de înscriere, probabil că vom adapta şi programarea.

Avem în lucru vioi şi cu pas săltat site-ul Taste Learners, în variantele web, iPad şi smart phone, iar data apariţiei online este foarte aproape. Lansarea site-ului reprezintă şi momentul în care vom începe comunicarea calendarului cursurilor şi a mecanismului de concurs prin care Taste Learners intenţionează să trimită lunar doi câştigători la Londra, pentru un curs de o zi sau două într-unul dintre marile institute culinare ale Europei. E bine să ştiţi deja că înscrierea şi plata cursurilor se vor face online, iar mare parte din competiţia despre care aminteam se va întâmpla pe pagina Facebook, pe care o vom face publică în ziua următoare publicării site-ului.

Ar mai fi, dar deocamdată mă opresc aici. Revin curând.