Burger (aproape)

sâmbătă, 8 martie, 2014 la 12:11 am

E carne bună în Bahia. Cu porcul stau mai prost, dar vită e de toate felurile şi considerabil mai ieftină decât în România. Dau şapte euro pe kilogramul de filet mignon şi vreo patru pe un kilogram de carne tocată prima calitate (da, diferenţa atât de mică dintre cele două preţuri aici mă miră şi pe mine, având în vedere că la Bucureşti raportul de preţ e vreo 4/1), adică exact ce nu-mi trebuie când vine vorba de o tocătură pentru chiftele sau burgeri. Cumpăr separat şuncă grasă, ca să balansez puţin preţiozitatea inutilă a cărnii tocate.

burger copolovici

Azi am făcut un burger. După toate regulile pe care le practicam şi în România. Vreo şase ingrediente amestecate bine în carne, apoi vreo douăzeci de minute de bătut carnea cu mult aer şi puţină apă, două felii de Ceddar ascunse în burgerul închis… A ieşit mai bine decât mă aşteptam, gros de aproape două degete şi suculent, cu crustă şi medium perfect la interior. Mi-a părut rău că n-am găsit pâinea potrivită pentru el, dar am trecut amănuntul ăsta în materialul de workshop despre burgeri pe care l-am pus deja pe lista de activităţi ale Taste Learners ;)