FĂRĂ TITLU

vineri, 2 ianuarie, 2009 la 1:37 pm

Dacă am da ascultare eresului care zice că anul arată după chipul şi configuraţia primei lui zile, probabil că am avea răspunsul la întrebarea „de ce ne merge atît de prost?”. România începe anul cu exuberanţă, dar numai pentru cîteva ore şi alea în timpul nopţii. Pentru că în prima zi dormim. Inaugurăm anul cu greaţă şi revoluţii intestinale. Cinstim intrarea în noul segment al existenţei cu multă ceaţă în creier, tote rezoluţiile ultimelor zile din anul precedent plutesc într-un ocean de maioneză care miroase a trăscău.

Prima zi este dedicată vomitivelor uşoare şi zacerii, primul proiect al anului este reconstituirea filmului nopţii anterioare. Este primul „dacă doriţi să revedeţi selecţiuni din programul de Revelion”, în care încercăm să ne aducem aminte cît mai exact momentul în care am pierdut socoteala sticlelor. Este şi primul pretext pentru eufemismul naţional „termină, n-aveam cum să fiu atît de beat…” Ăsta este combustibilul personalizat al lui „las’ că vedem noi cum o scoatem la capăt”.

Vouă, celorlalţi, vă doresc un 2009 al moderaţiei în toate. Şi al utilizării la maximum a resurselor cu margine de profit cît mai mare. Puteţi începe cu propriul creier. Uite, eu pe 1 ianuarie am făcut pîine :)

pîine