Noapte bună, Pro TV!
Faptul în sine. Adrian Hădean, Patrizia şi Scripcă formează noul juriu al formulei româneşti pentru franciza internaţională Master Chef.
Treaba bună. Având în vedere că-l cam ştiu pe Hădean de câţiva anişori şi cred eu că-i pot intui priorităţile, posibil ca băieţii ăştia care acum îşi zic „protv” să fi sărit foarte sus la cap ca să-l aibă acolo. Adrian e bucătar priceput chiar ardelean fiind, fapt care nu-l califică neapărat ca pe un viitor mare generator de audienţă, mai ales că-l ştim om blând şi cu prinţipuri. Însă, cu siguranţă, va fi o prezenţă plăcută alături de ceilalţi doi juraţi.
Patrizia este o doamnă din Italia care, când n-a mai gătit (fabulos, deşi cu gătitul parcă să zic să se ocupa mai mult soţul Papi în casa din Buftea) la ea în casă, pentru protipendadă şi artişti, a cam fluierat a pagubă prin mai multe bucătării de fiţe din Capitală. Scripcă e un domn care acum căţiva ani reuşea performanţa probabil unică în televiziunea de pe întreaga planetă, de a transforma în repulsie şi tablou abominabil cam orice atingea de mâncare la cadru, în filmuleţele de la Prima TV. Măcel programatic. Ba parcă să zic că ne-am intersectat şi într-un eveniment privat al unei mari companii tebeciste şi am avut plăcerea unor creveţi congelaţi, cu paste de orez, multe sosuri şi zero gust, dar nu bag mâna în foc.
Treaba proastă. Uitaţi-vă cu atenţie la poza asta de mai sus, cu cei trei, şi ascultaţi ce vă zic, fără urmă de părtinire (cine mai ştie câte ceva despre subsemnatul ar putea lesne confirma că n-am motive logice să-i ridic în slăvi pe „uşuiţii” din Pro) că AŞA CEVA n-ar fi ajuns NICIODATĂ în spaţiul public pe vremea când echipa lui Arian Sârbu modela destinele producţiilor şi oamenilor din trust. Poza asta e un mare deserviciu şi pentru format, şi pentru oamenii promovaţi, şi pentru staţie în general. Arată a televiziune locală din urbanul mic, acum vreo 15 ani. Jurnaliştii de presă cu experienţă, fotografii profesionişti şi chiar PRiştii (nu, în afară de cei „din online”) cu minimum cinci ani (pe bune) prin breaslă ştiu bine ce zic.
Cam urâţel.
PS: ca să nu mă înţelegeţi greşit, Gordon Ramses (centru) şi ai lui au devenit personaje de carpetă. Pentru că oricum nu va semăna cu nimic din ce ştiţi deja despre „Hell’s Kitchen”, chestia de la fabrica lui Voiculescu s-ar putea lesne numi „Răpirea din Serai”, „Baiadere cu tamburină” sau „De 3X Slueyman”. Sau, în fine, puneţi voi numele unei manele preferate.
Din pacate cele 2 show-uri culinare facute de Antena: Top Chef si mai nou Hell’s Kitchen nu au si aparent (in cazul Hell’s Kitchen) nu vor avea absolut nicio legatura cu formatul initial. Nu prea inteleg cum cei care au vandut formatul Top Chef i-au lasat sa il transforme in halul acesta: l-au intins pe 2h si 30 min pt ca atat vroiau ei sa-si acopere probabil in grila de program, iar despre probe sau coerenta show ului in sine nici nu vreau sa discut.
Cat despre Hell’s Kitchen … am vazut toate cele 11 sezoane si cel de al 12lea care este in derulare si eu inteleg faptul ca Gordon Ramsay este unul dintre cei mai mari chefi ai momentului, dar pare putin ciudata nevoia de a-l inlocui cu 3 chefi. As putea intelege chiar si rationamentul ca face cat de-ai nostri mai mici, dar chiar si asa ..pare usor stupid avand in vedere formatul :)