PRÎNZUL DIN CASEROLĂ

luni, 5 ianuarie, 2009 la 11:12 pm

Scriam duminica trecută despre cît de simplu, de reconfortant şi de eficient este, de fapt, gătitul acasă. Ceea ce pentru unii poate părea o povară sau o tevatură nedorită, pentru alţii este o adevărată distracţie li un mod de a se destinde. De astăzi încep să-mi pun din nou, în fiecare seară, întrebarea cheie: ce manînc mîine la prînz? Varianta mai lungă a întrebării are o completare care multora dintre voi sînt sigur că vă vine în cap destul de des, la ora prînzului: ce manînc azi? am epuizat majoritatea variantelor de catering, m-am plictisit de tot ce am cehmat pînă acum prin telefon, nu mai vreau shaorma de la colţ, nu mai vreau nici meniurile stereotipe ale celor cîteva restaurante din zonă, nu mai vreau sanvişuri, covrigi, merdenele sau fast food. Vreau să mănînc ceva bun, diferit în fiecare zi, cît de cît sănătos şi nu foarte scump.

De astăzi voi încerca să vă ofer variantele mele pentru un prînz care să vă facă puţin mai fericiţi şi mai mulţumiţi de voi înşivă. Şi nu sînt deloc vorbe mari. Dacă mănînci bine, eşti satisfăcut şi conciliant. Dacă manînci ce ai gătit tu însuţi şi-ţi place, te simţi creativ şi priceput. Mîndru că n-ai mîncat cine ştie ce porcărie de pe stradă, bucuros că ştii exact ce ai mîncat şi fericit că ţi-ai oferit ţie sau chiar şi colegilor de birou un deliciu în mijlocul unei zile de lucru.

Nu ştiu dacă voi reuşi să mă ţin de treaba asta chiar în fiecare seară, dar voi căuta variante rapide pentru că nici voi nu vreţi să staţi prea mult în bucătărie, seară de seară. Altfel vom găsi mai multe inconveniente decît avantaje în acest exerciţiu care ar trebui să rămînă o ocupaţie plăcută pentru cît mai multă vreme, nu? Atenţie: pentru că blogul conţine deja o secţiune gastronomică, propunerile mele pentru „Prînzul din caserolă” vor fi detaliate acolo. În pagina principală voi pune doar trimiterile către însemnările complete. Şi, ca să le găsiţi mai uşor, le voi înscrie pe toate sub tag-ul „pranzul din caserola„. De prisos să vă amintesc că voi fi bucuros să răspund oricărei întrebări despre ingrediente, metode sau orice altceva v-ar putea ajuta. Sîntem gata? Baftă!