OBSESIA MARIN TRAIAN

luni, 24 septembrie, 2007 la 7:08 am

Ca televiziunea nu prea mai spune lucruri noi sau la prima mina nu e nici secret, nici noutate. E aproape truism. Ca in televiziune apar foarte rar formate sau retete noi, idem. Aceleasi eterne sapte note invirtite si combinate par sa nu mai fi capabile sa nasca melodii noi, mai ales in cazul unei televiziuni cu mare apetit pentru umplutura.

Duminica dimineata revad o fata cunoscuta la realitatea. Dalia Tabacaru mi-a atras atentia cu mai multe luni in urma, cind la acelasi post realiza cu sirg o chestiuta de tip „cum vorbim, cum scriem”, greseli uzuale (unele chiar trase de par), cratime si, in general, metehne vechi ale utilizatorilor ilagali de limba romana. Am zis atunci – eh, nu e rau, da’ parca realitatea nu se adresa maselor cu probleme gramaticale, ci mai degraba carturarilor.

Asa ca Dalia cea usor peltica si abia sesizabil cepeleaga (un fel de Mini Me al cristoiului) s-a reorientat profesional catre un nou vechi format de emisiune – umplutura de ecler. COOLtura este o emisiune despre nimic, unde am sesizat puternicele influente venite dinspre „un zimbet pe 16 mm”. Cam ce-a fost „COOL”: un fel de protest urban la adresa cladirilor nasoale, Cartarescu despre jocuri intr-un subiect care incepuse cu Second Life, o disputa oarecum personala a lui Alex Stefanescu, o filmare ieftina pe strada cu un comentariu salciu, intro-uri filmate moca intr-o galerie de arta (?)…

Cool e genericul, demn de o lucra-tura mai buna si mai inspirata. Cit despre „tura”…greu de identificat.

blogvertisment_______________________________________________________

Exista oameni cu mult timp liber. Pentru ca nu mai pierd vremea cu spalatul vaselor. Acest link este sponsorizat de Marketonline.ro intr-o campanie experimentala de blogvertising.

 _______________________________________________________blogvertisment