PRIMUL WEEKEND CU INVITAŢI ÎN BUCĂTĂRIE

luni, 12 ianuarie, 2009 la 2:26 am

Nu ştiu ce nume să dau deocamdată tipului ăsta de întîmplări, aşa ce e bine să ştiţi de la început că invitaţii sînt activi. Adică nişte musafiri mai speciali, care-şi pun priceprea la muncă, în bucătăria aleasă prin rotaţie. Totul a pornit în primul rînd de la o dorinţă mai veche a mea, de a crea interacţiuni noi sau înnoite, în jurul unei pese pe care întîi muncim şi apoi mîncăm. În al doilea rînd, de la mai multe comentarii din subsolul unei însemnări de săptămîna trecută.

Aşa că sîmbătă a fost experienţa cu numărul unu. Pe Tudosiei nu-l văzusem (iar) de o grămadă de vreme, care pentru el s-a scurs cu întămplări importante, gen copil, casă etc. Bun prilej să ne cunoaştem şi doamnele, între ele. Bun prilej de a afla cu ce ne-am mai ocupat fiecare ăntre timp. Bun prilej pentru schimbat opinii despre „industrie”, oportunităţi de proiecte şi chiar posibile colaborări. Bun prilej pentru amintiri sau, în cazul meu, descoperiri de tip „Tudosiei a făcut la un moment dat o serie de pastile culinare la Prima TV”. Bun prilej de bîrfă, desigur. Bun prilej de împărtăşit experienţe culinare, turistice, profesionale… Jack şi Vinul Cavalerului roze.

Încîntător. Am planificat, am făcut cumpărături (fiecare pe drumul lui, dar pînă la urmă ei au găsit şi somonul pentru tarta mea. Apoi am gătit şi-am socializat, cum s-ar zice. Aţi văzut două dintre rezultate printre însemnările de ieri, mai vine unul astăzi pentru că, între timp, am nevoie de un rewind. Două concluzii:1.  gătitul în gaşcă e cool şi 2. anghila e un peşte pentru oameni mai puternici decît noi. Next, please! Să mărim grupul, zic.