TOT ÎN CASEROLĂ: PENTRU MIERCURI, ÎNCEPEM DE AZI PREGĂTIRILE

luni, 2 martie, 2009 la 4:27 pm

E vorba despre un pui care ar trebui să stea liniştit, în ierburi şi mirozne, vreo 24 de ore. De-asta prefer să vă spun de azi cîteva vorbe, în cazul în care vă trece prin minte să-l puneţi la treabă. În primul rînd, cum transformi un pui întreg într-un fluture? Mai pe româneşte: cum faci un pui la cuptor să stea în tavă aproape întreg, dar mai „plat” decît atunci cînd îl pui la rotisor? Tot nu m-am făcut înţeles. Treaba stă cam aşa: îi tai cu foarfeca de bucătărie tot spatele, de la tîrtiţă şi pînă la gît, pe ambele părţi laterale. Tăiature te va ajuta (pe tine) să-l presezi mai bine în tavă şi pe el să se coacă mai repede şi mai bine. După ce am făcut asta, m-am ocupat de grădina din mojar.

Am pus în el pătrunjel, mărar, busuioc, măghiran, ardei iute proaspăt, zeamă de lămîie, boia de ardei, coajă de lămîie, sare, piper. Toate ierburile proaspete, eu de prin ghivece, alţii – de prin cutii de plastic, de la magazin. Pînă la urmă, diferenţă mare nu e. Poate la preţ… Cu amestecul ăsta am tras puiului un masaj de relaxare, după care l-am trimis să stea cuminte ăntr-o pungă bne ferecată, în frigider. Ne revedem cu el mîine, cînd vom vorbi despre restul propunerii de miercuri.