SA-I FACEM TRAFIC FITIPOANCEI! ALT CONCURS.

miercuri, 15 octombrie, 2008 la 2:40 am

Pitipoanca de la Primarie face exact ce stie mai bine: recidiveaza si insista. Trec peste calificativul „bestial” repetat obsesiv, cu si fara ghilimele, la adresa <<lui sefu’>> Sorin Oprescu. Trec si peste conceptia pitipoancei asupra comunicarii informale, si peste osanalele teribile aduse marelui Sef, si peste asumarea gratuita a unei pareri colective banuite, si peste infatuarea nemarginita ce transpira mustacios pe sub nasucul blondin. Trec peste toate acestea si va provoc la o noua competitie. Stiu ca inca nu am reusit sa ma achit de promisiunea primului concurs, dar inca incerc sa ma sincronizez cu programul celor doi premianti. Si voi reusi pina la urma.

CE facem de data asta: ne stapinim cu stoicism refluxul gastric inevitabil si citim acest exemplu de piar de Dimbovita via Buzau. Identificam cit mai multe virgule inradacinate pe unde-a respirat sau a suspinat autoarea agramat, cit mai multe dintre atrocitatile de topica si (i)logica a frazei, constructiile anapoda si, in general, dizabilitatile de limba materna ale primei dudui din aparatul comunicator al Primariei Capitalei.

CUM facem treaba asta: facem un pic de trafic pentru pitipoanca, luam panseul sulfuros cu copy si paste intr-un document Word si corectam cu rosu plus, eventual, adnotari si explicatii (ca sa mai invata si ea cite ceva) dudele identificate. Trimiteti docomentu’ pe mail (adresa e in stinga, sus) si de aparitiile insingerate ma ocup eu. M-as bucura sa considerati treaba asta ca pe un demers in primul rind caritabil. Unii oameni n-a reusit sa ajunge chiar la toate ORL de gramantica, altii n-a avut posibilitati sa merge la scoala decit incepind din clasa zecea, deci n-a putut sa-si cristalizeaza gramantica limbi romana. Uni a ajuns ofiteri de prese finca a fost silitori, cedaca sta prost la capitole dastea dezinportante?

CIT DUREAZA treaba asta: lasam doua saptamini, sa coaca bine si sa avem timp de analize si sinteze. Daca, prin absurd, eseista sterge sau corecteaza din mers (multumita noua) materialul didactic, stati linistiti la locurile voastre, ca avem prin screen, mama ei de tehnica… Si se cheama ca ne-am atins si scopul nobil, nu? Inchidem, asadar, pe 29 octombrie.

PREMIUL: stiu ca va intereseaza marginal, dar e bine sa mentionam. Deocamdata ma gindesc la trei sticle de vin din rezerva strategica a familiei, sorturi diferite, licori dobrogene daca nu foarte nobile, sigur teribil de parfumate si aducatoare de reverii. Mari sanse de imbunatatire a premiului, dar voi reveni daca e cazul.

Final. Asadar mistocarim constructiv, ajutam un om la nevoie, luptam pentru limba ce-o vorbim.

PS:  Concursul este deschis si tinerei oite ratacite care imi bombardeaza inboxul cu mesaje tip „pitzipoanca e mama ta, bolnavule care esti” si care se recomanda ca fiind sora simpaticei si blondinei pitipoance. Nu bag mina in foc, dar ea asa zice.

Succes!