PRÎNZUL DIN CASEROLĂ: SATAY DE PUI CU CARTOFI PRIPIŢI

vineri, 16 ianuarie, 2009 la 1:23 am

Satay. Prima dată am auzit denumirea asta la Singapore, în ‘96. Pe un trotuar, într-o zonă foarte populată, în mijlocul unei festivităţi urbane, o malaieziancă agita deasupra unui grătar în flăcări cîteva beţe acoperite de carne, învîrtindu-le şi răsucindu-le cu dexteritate, pe toate părţile. Hm…frigărui, am zis. Satay, mi-au explicat însoţitorii mei. Carne pe băţ, friptă. Tot un fel de frigărui, dar mai mici, mai aromate, mai…altfel. LE-am mai găsit apoi prin Australia, Noua Zeelandă, la Bangkok şi chiar în Vietnam. Pentru voi, tot în caserolă, cu niscai cartofi prăjiţi mai cuminte, că tot e vineri şi vine pofta de făcut de cap.

satay de pui cu cartofi prajiti