VIVA ANCA PARGHEL!

joi, 27 decembrie, 2007 la 12:57 am

Stiu. Se vor gasi (probabil s-au gasit deja) o multime care vor spune ca Mme Parghel a luat-o razna, ca s-a prostit la…a doua tinerete si ca este inadmisibil ca un muzician de talia ei sa faca asta. Si i-am amintit aici pe unii ascultatori de jazz care nu pot concepe disponibilitatile variate si glisajele mai „funky” pe care un artist adevarat le poate experimenta din cind in cind. Iata despre ce vorbesc:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=D3zPfZchuUA]

Mie mi se pare un experiment mai mult decit reusit pentru peisajul cam turtit al muzicii de party made in ro, cu un clip de-a dreptul revigorant. Desigur, Parghel face cam toata treaba, caci ia incercati sa o scoateti de-acolo si sa o inlocuiti cu o tinara speranta mioritica glasuind in portughesh. Ar suna, probabil, ca orice alt „romanian wannabe latino hit”. Cred eu. Suna bine si m-as bucura sa isi cistige titlul de „hit-ul iernii” pe la petrecerile ce au inceput deja si se vor tine lant pina dupa prima saptamina din ianuarie.

Acum, ca sa inteleaga si cei mai recenti de unde vine tanti asta care le zice bine pe „braziliana”, trei piese care sper sa-i edifice. Mie mi-au fost foarte aproape intr-o vreme, dupa care s-au calificat cu brio in categoria „muzici despre oameni si vieti trecute”. Pianul este Mircea Tiberian. Desigur, ar fi bine sa cautati si sa ascultati mai mult de-atit, eu zic ca merita. Enjoy.

 

Pasare maiastra.

Arie.

Incant.