ZIUA NAŢIONALĂ A PASIUNILOR

luni, 14 septembrie, 2009 la 4:47 pm

Uite de-asta am cântat noi duminică seară la Hard Rock Cafe. Nu doar ca să ne umplem de glorie, ceea ce am şi făcut şi veţi vedea în curând.

Peste 5000 de pasionati au semnat ieri, Duminica 13 septembrie, Petitia pentru Ziua Nationala a Pasiunilor. Semnaturile s-au adunat in cadrul seriei de evenimente care au marcat inceputul campaniei de semnaturi pentru declararea a celei de-a 3-a Vineri din Septembrie, Ziua Nationala a Pasiunilor.

La chemarea Federatiei „Urmeaza-ti Pasiunea”, federatie ce isi doreste sa reuneasca toate asociatiile si organizatiile care promoveaza o pasiune, nu putini oameni s-au adunat ieri in Parcurile Cismigiu si Herastrau pentru a demonstra ca pasiunile sunt cele care ne aduc impreuna.

Astfel startul campaniei de stringere de semnaturi s-a dat simultan in Parcurile Cismigiu si Herastrau. Daca in Parcul Herastrau, pasionatii de retromobile s-au strans sa isi etaleze masinile de epoca, adevarate bijuterii ingrijite cu dragoste si pasiune de catre proprietari, in Parcul Cismigiu nimeni altii decat sahistii, au fost cei care au dat startul acestui adevarat maraton de strangere de semnaturi.

Ei au predat stafeta unei echipe incredibile de mimi care au strans un public numeros. Intre timp, in Herastrau, in apropierea Pietei Charless de Gaulle, i-am putut urmari pe pasionatii de roller skating. Pe partea cealalata a aleei, maestrul Victor Melian a ridicat arta culinara la rang de arta.

Aburii specialitatilor culinare si muzica au animat spectacolul de juggling. Jonglerii, colorati si amuzanti, au atras privirile tuturor trecatorilor si au readus la viata o arta care a inflorit in Evul Mediu si care astazi reinvie doar datorita unor oameni pasionati.

Tot din parcul Herastrau a plecat o caravana de peste 200 biciclisti pasionati intr-un mars menit sa sustina initiativa Federatiei “Urmeaza-ti pasiunea”. Pasionatii de off road si-au adus masinile impresionante in parcarea de la Hard Rock Café, locul unde de-altfel s-a si terminat ziua cu un magnific concert pus in scena de pasionatii de la “Scoala de Rock”.

Marsul fotografilor, amatori si profesionisti, a fost evenimentul care a incununat acest efort prin care pasiunile au iesit in strada. Astfel, acestia au surprins in imagini bucuria cu care totii pasionatii si-au reafirmat diversele pasiuni. Fotografiile cele mai reusite vor alcatui un album al evenimentului care se va lansa in versiunea pe internet Vineri, 18 Septembrie la ora 16.00, in cadrul evenimentului on-line “O zi libera incepe cu o ora libera.” Varianta tiparita a albumului va fi lansata in week-endul 25-27 Septembrie.

“M-a bucurat enorm sa vad ca alaturi de noi au venit extrem de multi oameni pasionati, oameni care isi cultiva pasiunile, oameni care pana la urma cred ca nu putem sa fim doar “homo……..loboris “. Pentru toti acesti oameni incercam sa transformam a 3-a vineri din septembrie in Ziua Nationala a Pasiunilor.” a spus Doru Panaitescu, Presedintele Federatiei Urmeaza-ti Pasiunea.

Initiatorul acestei miscari este Federatia “Urmeaza-ti Pasiunea”, federatie care are ca scop sa adune sub aceeasi umbrela asociatiile care au la baza promovarea unei pasiuni. In acest scop am demarat o campanie de strangere de semnaturi si militam pentru ca a treia vineri din luna septembrie sa fie sarbatoarea nationala a pasiunilor.

Campania de strangere de semnaturi continua cu alte actiuni iar pasionatii pot semna petitia pe www.pasiunea.Eu.