BUCUREŞTI: SUPĂ LA STREET DELIVERY

duminică, 14 iunie, 2009 la 8:42 am

Am picat lângă oala cu supă exact când se apucau @gabi_m, @adrianciubotaru şi @SimonaStanescu de treabă. Şi cum la făcutul ei nu participasem, am zis să dau o mână de ajutor măcar la vândut. S-au adunat puţin peste 700 RON, adică teoretic vreo 70 de supe s-au vândut trecătorilor, cu strigături dintre cele mai variate.

„Să se dea numai câte-o supă, să ajungă la toată lumea!”

„O supă la vremea ei face cât zece femei!”

„Ce e supă, ca supa trece…”

„Supă şi demnitate!”

„Nu sta supărat, ia o supă şi trece!”

„O supă pentru fiecare!”

„Mai e supă? Vreau şi eu o supă caldă!”

Şi aşa mai departe. Ba am mutat şi panoul „despre supă” în mijlocul străzii, astfel încât vizitatorii să dea cu nasul de el şi de noi. Toader Paleologu, micuţul sfătos de la Cultură, a picat la ţanc pentru o supă caldă. Ciubotaru i-a trântit-o amical, pe buze: „Domnu’ ministru, beţi şi o supă caldă, vă faceţi şi PR…” „PR bun de data asta…”, am adăugat. Paleologu a leorpăit amuzat, Gogu Kaizer i-a făcut nişte poze. A fost ok. După care nişte bere cu alţi câţiva combatanţi.

PS: E drept că unii au aşteptări de imagine foarte mari atunci când se implică într-un proiect umanitar, e pe undeva chiar normal să aştepţi capital pozitiv de imagine dintr-o astfel de interacţiune, dar cred că e mai mult decât decent să nu te apuci să urli atunci când consideri că nu ţi-ai atins în întregime ţinta. Mai ales când partenerii tăi sunt nişte copii lipsiţi de experienţă, dar foarte bogaţi la capitolul bunăvoinţă şi dorinţă mare de făcut ceva bun.