MICUL DEJUN DE IERI
Uite că online se poate şi asta, fără să ne doară burta şi fără să strîmbăm din nas: astăzi, micul dejun de ieri. Pusă la cale cu Boerescu încă de pe la jumătatea săptămănii, pot spune că sesiunea de omlete a fost o reuşită, sub ochii de o vigilenţă expertă ai dumnealui.
Despre omlete poţi spune orice, mai puţin că sînt o chestie banală, la care se pricepe oricine. Pot avea gust sau textură diametral opusă chiar dacă, în principiu, ingredientele sau variantele de pregătire se apropie mult. Aşa a fost şi ieri dimineaţă. Dorin: ciuperci proaspete, feta, ierburi. Eu: ardei roşu, telemea de Sibiu, caş afumat. Varianta în ambele cazuri a fost „scrambled”.
Omleta lui Dorin a fost serioasă, şi-a declarat de la început intenţiile: „Sînt o omleta cu ciuperci şi bucăţi mari de brînză, sînt un mic dejun dar vreau să mă ţii minte toată ziua, aşa că îţi las în memoria gustativă aroma ierburilor rîşnite proaspăt. Vreau să te hrănesc, dar vreau să mă şi ţii minte.”
Ca şi el, am ales varianta obişnuită pentru sîmbătă dimineaţa, omleta foarte cheesy la propriu, din care de obicei scot jumătate mai devreme, pentru că doamnei îi place mai „udă”, mai ţinînd tigaia pe foc încă vreo două minute pentru porţia mea. Plus beţe de castravete proaspăt, care după mine fac măcar 25% din succes. În sensul că omleta şi castraveţii fac succes împreună. :D.
Eu am alta metoda la omleta: in primul rand nu e scrambled, mie imi place sa o fac in straturi (cel superior putin umed). Pe langa branza rasa si lapte, care sunt ingrediente obligatorii mai pun (dar niciodata impreuna) ardei gras, ceapa verde sau sunca. Ideea mea consta in faptul ca nu trebuie amestecate prea multe arome, oul fiind cel care trebuie sa predomine.
Putem incerca odata un jam session, asa pentru schimb de experienta.
PS: ciupercile nu imi plac de nici o culoare asa ca nu o sa le prinzi in omleta mea.
PS2: cu cat mai mare cu atat mai buna
hehehe….facem, boss!