Dinspre ieri, către azi…

marți, 22 iulie, 2014 la 12:36 pm

old men

La ce bun să-mi spui azi că acum trei ani ai auzit oameni care mă vorbeau de rău, îmi puneau etichete şi se îndoiau verbal îndemnându-i şi pe alţii să se îndoiască de calităţile mele?

Unu la mână, ceea ce oamenii aceia spuneau era percepţia şi proiecţia LOR asupra cine eram EU atunci. Deci necum să mă afecteze în profunzime ceva ce se cam autogenera în conştiinţa unora, mult dincolo de puterea sau intenţia mea de a interveni.

Doi la mână, din moment ce atunci ai ales să nu-mi spui despre asta, nu crezi că erai, de fapt, doar parte din procesul de răspândire a acelor etichete şi calificative? La ce bun să-mi spui azi ceva ce ieri nu mi-ai spus poate pentru a nu mă răni?

Hai să te scot tot eu din impas: azi sunt mai greu, mult mai greu de rănit decât ieri. Pentru că azi aleg între a mă încolăci de o durere pe care doar eu decid dacă vreau sau nu s-o simt şi a zâmbi cu empatie către aceia care s-ar bucura să ştie că vorbele lor mă dor.

Şi tot azi aleg să nu mă supăr pe tine pentru că nu mi-ai fost prieten mai adevărat atunci. Poate că mi-ai fost mai adevărat decât aş fi putut eu înţelege atunci. Şi pentru asta azi îţi mulţumesc.