VERZITURI CU BATOG DE CRAP. PENTRU MIERCURI.

marți, 24 martie, 2009 la 6:57 pm

Asta e una dintre întîmplările despre care nu-mi vine să zic mai nimic. Primăvara asta e atît de verde pentru mine, încît aş lăsa doar imaginile să vorbească despre încă o experienţă „fully flavoured”, compusă din treburi care pentru unii rămîn doar nişte biete frunze. Căci, oricum am da-o, despre frunze e vorba în caserola de miercuri.

INGREDIENTE. Pentru două porţii: 300 g spanac, două legături de leurdă, una de untişor şi una de lobodă roşie. o legătură de ceapă verde, 200 g batog de crap afumat, ulei de măsline, sare, zeamă de lămîie.

PREPARARE. Am ales frunzele sănătoase şi le-am rupt cozile. Apoi le-am spălat într-o strecurătoare mare, în mai multe ape. E bine să le spălaţi cu simţ de răspundere dacă nu vreţi o salată cu mult „cranţ”. Am curăţat ceapa, dar am păstrat şi o parte din frunzele veryi. Cam jumătate. Am scurs bine toate frunzele, apoi le-am rupt pe cele mai mari, cît să nu se sufoce meseanul. Am tăiat batogul de crap în felii subţirele, avînd grijă să nu rămînă vreo bucăţică de sfoară agăţată pe-acolo. De obicei, batogul e legat strîns cu sfoară.

Am pus mai întîi frunzele şi ceapa într-un castron mare, cît să am loc de amestecat bine. Sare, trei linguri de ulei de măsline, două de oţet balsamic şi zeama de la o jumătate de lămîie. Mai reglaţi voi din toate astea, după propria opţiunre. La final, am pus feliile de batog şi am mai amestecat puţin. Simplu, nu? De mare angajament gustativ, parol!

SOCOTELI. Bani: aproximativ 7 RON / porţie. Timp: aproximativ 20 de minute.