CASEROLA DE MARŢI: ANDIVE CU BRÎNZĂ ŞI SMÎNTÎNĂ

luni, 2 martie, 2009 la 4:15 pm

Despre andive, toată lume şi toate sursele de documentare vă vpr spune că sînt sănătoase şi bune pentru organism. Sînt întrutotul de acord cu aceia care spun că varianta cea mai bună în care poţi mînca andive este cea naturală, crudă. Am primit de curînd sugestia unei salate pe care stomacul o primeşte cu mare bucurie, mai ales după o perioadă în care i-am dat mult de lucru. Andive cu brînză, într-o variantă foarte simplă şi parfumată. Mai jos, cu tot cu poze.

INGREDIENTE. Pentru o porţie. Andive – două mici sau una mai mare, telemea de vacă – 100 g, smîntînă – trei linguri, mărar tocat – o lingură.

PREPARARE. Am îndepărtat frunzele de la suprafaţa andivei, cele puţin ofilite. Am tăiat apoi rondele de grosimea degetului mic. Pentru că andiva a fost mare, am tăiat şi rondelele pe jumătate. Am pus totul într-un castron, peste care am adăugat brînza, tăiată şi ea în cuburi mici. Am amestecat într-un castron separat smîntîna şi mărarul tocat mărunt, după care am vărsat-o peste restul salatei. Am amestecat şi a fost gata. Fără ulei, fără sare, fără maioneză. Bună, răcoritoare, perfectă pentru un prînz care nu vrei să te adoarmă.

SOCOTELI: Bani – aproximativ 5 RON/porţie. Timp: aproximativ 15 minute.