DANE, POTI MULT MAI MULT!

marți, 26 februarie, 2008 la 1:25 am

Trista rau prima editia a show-ului pacatos a moderatorului cu acelasi nume :). Dupa seria de promo-uri care mi-au prom-is un show lejer, degajat, efervescent, am primit un plictis mai mult decit deazamagitor. Productia execrabila a reusit sa inhibe pina si pe unul dintre cei mai naturali oameni care apar frecvent la televizor in Romania. Dar, pentru ca iar vreau sa critic constructiv, o sa le iau pe rind.

Logo-ul show-ului – o mizerie made in antena, la intilnirea dintre martisor si genericul de la tragerea loto. Aici chiar nu pot fi constuctiv pentru ca la capitolul asta baietii din Baneasa n-au excelat si nu vor excela niciodata. Ce se naste din kitsch nu poate sa miroasa a packshot. Sunetul tragic si ecoul traditional din platourile antenei au transformat in foarte penibil o tristete de band si asa vai de mama lui. De prin ce statii de metrou s-or fi adunat baietasii aia, cine i-o fi adunat si cine i-o fi imbracat, numai pacatele producatorului pot sti. In plus, un show cu band intr-un platou fara aplaudaci seamana cu un latrat de ciine intr-o biserica. Finalurile seci, acompaniate de manevrele tremurate de la pupitrul de sunet, au facut experienta muzicala mai mult decit trista.

Primul invitat, Ludovic Orban, m-a umplut de plictis. Aproape ca am rasuflat usurat la prima pauza publicitara. Oare ce poti astepta de la un insipid care insira citeva raspunsuri printre buze, isi pastreaza morga serioasa si un pic incomodata, dupa care incepe brusc sa cinte? L-am simtit pe Capatos redus la transpiratie in fata unui gomos decis sa treaca drept neplacut dupa ce ne-a obisnuit cu sufieicente divagatii artistice pina in prezent. Al doilea set de invitati a picat ca din Pampas, cu o Raluca Sandu careia inca nu i-au iesit din obicei gesturile tipice unui narcoman si cu o maimuta despre care n-aveam habar pina in seara asta. Aici mi-a lipsit un text cit de cit introductiv pe care echipa de documentare si redactie ar fi putut sa le pregateasca pentru moderator.

Si daca tot am ajuns la redactie… Am avut senzatia ca in platou stia doar Capatos ca, la un moment dat, cineva ar trebui sa faca o traducere simultana. Am avut alta senzatie, aceea ca toata lumea plecase la o tigara, in parcare, lasind moderatorul sa se descurce el cum o putea. Toate bilbiielile-astea au transformat o productie pe care o asteptam cu multa curiozitate intr-o insailatura cam vai de capul ei. Probabil ca tot pe seama redactiei ar trebui sa pun si calitatea slaba a subiectelor dintre invitati, autogolul lui Banel si scandalul cu plagiatul (fiti seriosi…) de la Eurovsion. Subiecte deja fumate pe la toate stirile de toate felurile, de simbata si pina in seara show-ului. Sa nu uit: decorul arata catastrofal.

Dane, te rog eu frumos: da-i afara pe toti mamelucii de pe linga tine, incepind cu producatorul si cu regizorul de emisie (daca ai avut asa ceva); incearca s-o faci pe tanti (stii tu) sa mai scoata un banut de la tescherea si sa-ti aduca aplaudaci; tu scrii misto, dar mi-e teama ca nu le poti face chiar pe toate in productia asta, deci poate-ar fi bine sa-ti iei un baiat capabil, care sa stie cu literele mici, de tipar; pune-ti producatorul cel nou (ca pe-asta oricum am stabilit ca trebuie sa-l trimiti acasa) sa-ti scoata din pamint invitati cit mai buni; relaxeaza-te si arde-i cum stii tu, nu te mai freca pe scaun ca si cum ti-ar fi jena sa le-o pui pe bot. Sau e mai greu cu ei fata in fata decit atunci cind ii scoteai din cerneala si ne ca*am pe noi de ris la matineu?

PS: nu mai promova maimutele de prin antena, ca se promoveaza suficient ele intre ele .