HOHOSCOP.RO

marți, 10 februarie, 2009 la 8:59 pm

hohoscopEi bine, de astăzi mai avem o jucărie. Hohoscop este singurul horoscop în care poţi avea încredere oarbă. Pentru că nimic din ceea ce prezice el nu ţi se poate întîmpla. Uneori poate fi amuzant pentru tine, dar de cele mai multe ori te vei distra pe seama celorlalţi. Nu ne pricepem cel mai bine la chestia asta? Deocamdată puteţi citi hohoscopul zilnic, vă puteţi abona prin RSS la tot conţinutul sau doar la hohozodiile care vă interesează. Puteţi trimite fiecare însemnare în mailul cui doriţi voi, utilizînd chiar interfaţa site-ului. La fel de simplu, le puteţi trimite în Twitter sau Yahoo Messenger. Multe alte aplicaţii şi facilităţi sînt în pregătire.

Hohoscop a văzut abia astăzi lumina lui www, dar facerea lui datează de ani buni. Mai întîi a fost un horoscop radio, prin 1999 sau 2000, pe care Vlad Toma îl citea cu abnegaţie în timpul „matinalului” de la bătrînul şi, pe-atunci, mult mai bunul Radio Total 96.9 FM. Pe-atunci îl meşteream din mai multe surse, adăugînd şi din propriile halucinaţii mai mult sau mai puţin umoristice, în doze controlabile.

M-am reapucat de el cu un an în urmă, cînd am rezervat domeniul, am făcut mai multe exerciţii pe o interfaţă WordPress, am arătat şi cîteva mostre unor apropiaţi în a căror părere am încredere. Apoi m-am împotmolit în detalii tehnice şi l-am abandonat. Pînă de curînd, cînd m-am întîlnit cu cine trebuie şi am redescoperit potenţialul jucăriei. Hohoscop nu e vreun tratat de neurochirurgie, dar: e primul produs românesc online de acest fel, are un dram de umor, conţine text original şi poate deveni un obicei zilnic. Deocamdată le mulţumesc tare mult lui Cristi Balmoş pentru că m-a bătut la cap să nu abandonez definitiv proiectul, Cristei Andriescu pentru desenele care au înţeles foarte bine cele scrise şi lui Bubu pentru că a reuşit într-un timp foarte scurt să împacheteze tot circul într-o primă şi foarte beta versiune.

Poftă bună!

Tags: